Miody » Kremowane|Produkty pszczele
Miód z truskawką kremowany
Składniki: miód rzepakowy kremowany 97%, truskawka liofilizowana 3%.
Złączenie miodu z liofilizowaną truskawką daje możliwość doznawania smaku tego sezonowego owocu przez dłuższy okres. Smak truskawki jest doskonale wyczuwalny wraz z jej małymi ziarenkami.
Kremowanie miodu odbywa się na zimno. Jest to proces wyłącznie mechaniczny i nie zmienia właściwości zdrowotnych i odżywczych produktu. Więcej o kremowaniu tutaj.
Miód rzepakowy wyróżnia się dużą zawartością glukozy, przez co stosowany jest w chorobach serca, głównie naczyń wieńcowych i układu krążenia. Stabilizuje ciśnienie krwi i przyczynia się do zahamowania procesu miażdżycowego. Zaleca się go również w schorzeniach nerek i układu moczowego.
Truskawki są źródłem witaminy C (więcej niż w cytrynie lub grejpfrucie) oraz manganu, mają właściwości odkwaszające organizm, regenerują naczynia krwionośne. Dostarczają sporą dawkę błonnika, przez co wspomagają odchudzanie.
Odcień produktu na zdjęciu może różnić się od wyglądu rzeczywistego. W rzeczywistości odcień zazwyczaj jest ciemniejszy.
Pyłek kwiatowy
Są to męskie komórki rozrodcze wydzielane przez kwiaty w dużych ilościach, a następnie zbierane przez pszczoły w postaci obnóży. Stosowany w alergiach, niedokrwistości, chorobach układu pokarmowego, miażdżycy, gruźlicy i innych
Pierzga
Jest to pyłek kwiatowy w postaci obnóży, złożony przez pszczołę do komórki plastra, który zostaje wymieszany z wydzieliną gruczołów. Stosowana w niedokrwistości, chorobach jelitowych oraz układu nerwowego, braku łaknienia i innych.
Propolis
Inaczej kit pszczeli, to balsamiczno-żywiczna substancja powstała z wydzielin pączków drzew. Stosowany w chorobach jamy ustnej, uszu, nosa, gardła, zapaleniach skórnych, opryszczkach, oparzeniach i innych.